Connect with us

Τεχνολογία

To Instagram θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν κάποιος κάνει screenshot τις ιστορίες τους

Δημοσιεύτηκε

on

Φαίνεται ότι το Instagram έχει μόλις υιοθετήσει ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Snapchat και άρχισε να ειδοποιεί τους χρήστες όταν κάποιος παίρνει ένα screenshot των stories τους.

Η εφαρμογή που ανήκει στο Facebook, τοποθετεί τώρα ένα σύμβολο που μοιάζει με αστέρι δίπλα στο όνομά σας στη λίστα των ανθρώπων που έχουν δει μια ιστορία αν πήρατε ένα screenshot, προσδιορίζοντάς σας ως τον ένοχο.

O «συναγερμός» δείχνει κάπως έτσι: 

Ωστόσο, όπως και με το αρχικό χαρακτηριστικό του Snapchat, υπάρχουν τρόποι να το ξεπεράσεις.

Με την πρώτη ματιά, η προειδοποίηση οθόνης για ιστορίες μοιάζει με εμπόδιο για τη συλλογή των στιγμιότυπων που προορίζονται να χαθούν στο ψηφιακό νεκροταφείο.

Ωστόσο, χρήστες του Twitter έχουν βρει τη λύση.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να «κλέψετε»

: – Βάλτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης πριν πάρετε το στιγμιότυπο οθόνης. Αυτό μπορείτε να το κάνετε πατώντας κάτω στο iPhone (πάνω δεξιά στο iPhone X) και επιλέγοντας το εικονίδιο του αεροσκάφους ή μετακινώντας προς τα κάτω στις συσκευές Android. Μόλις τελειώσετε με τα screenshots, μπορείτε να κλείσετε ξανά τη λειτουργία του αεροπλάνου. Αυτός ο τρόπος σας επιτρέπει επίσης να δείτε και ιστορίες χωρίς να φανεί πως τις είδατε…

– Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Instagram από ένα desktop. Προς το παρόν, ο ιστότοπος δεν φαίνεται να έχει κάποιο είδος ενεργοποίησης για προειδοποιήσεις οθόνης, αφήνοντάς σας να σώσετε το περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Το app StorySaver, όπως σημειώνει ο χρήστης του Twitter, Marit Bosman, είναι μια άλλη επιλογή. Η εφαρμογή Android επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν ιστορίες της επιλογής τους χωρίς να φαίνονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φαίνεται ότι η εφαρμογή του νέου χαρακτηριστικού δεν είναι ακόμη εμφανής σε όλους και το Instagram θα διευκολύνει σταδιακά την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων άλλων χρηστών στην πλατφόρμα.

Τεχνολογία

Το Facebook ανακοίνωσε την ενοποίηση των WhatsApp, Instagram και Messenger

Published

on

Τι θέλει να πετύχει ο Ζούκερμπεργκ

Σχέδια ενοποίησης των υπηρεσιών μηνυμάτων με το Instagram το WhatsApp και το Facebook Messenger, ετοιμάζει το Facebook.

Σύμφωνα με τους New York Times, ενώ οι τρεις αυτές εφαρμογές θα παραμείνουν φαινομενικά ως έχουν, σε βαθύτερο επίπεδο τα μηνύματα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν μεταξύ των τριών αυτών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Facebook στο BBC, πρόκειται για μία διαδικασία ή οποία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

Η ιδέα αποτελεί προσωπικό πρότζεκτ του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Η ενοποίηση των υπηρεσιών αυτών πρακτικά σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Facebook θα έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με κάποιον που έχει μόνο λογαριασμό στο WhatsApp, κάτι που προς το παρόν δεν είναι εφικτό.

Το έργο της ενοποίησης των τριών υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζούκερμπεργκ πιέζει ώστε το σχέδιο να καταστήσει την τριάδα των υπηρεσιών στο να γίνουν «χρήσιμες», αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε αυτές.

Συνδυάζοντας αποτελεσματικά όλους τους χρήστες της σε μια τεράστια ομάδα, το Facebook θα μπορεί ν’ ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων των ανταγωνιστριών εταιρειών – Google και Apple – εκτιμά η Μακένα Κέλι από ενημερωτικό σάιτ τεχνολογίας The Verge.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων που γίνεται και οι χρήστες επιθυμούν την επικοινωνία να είναι απλή, αξιόπιστη και εμπιστευτική» αναφέρει το Facebook σε επίσημη δήλωσή του.

«Προσπαθούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων, κάνοντάς τα απολύτως κρυπτογραφημένα και εξετάζοντας τρόπους που θα διευκολύνουν την επικοινωνία ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς σε διαφορετικά δίκτυα» πρoσθέτει.

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που το Facebook αντιμετωπίζει επανειλημμένα κριτική πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Επίτροπος Πληροφοριών έχει ήδη διατάξει έρευνες σχετικά με το πόσα δεδομένα μοιράζονται ανάμεσα στις υπηρεσίες του WhatsApp και του Facebook.

Με πληροφορίες από το BBC

Continue Reading

Viral

Facebook: Παλιά μηνύματα επανεμφανίζονται τυχαία στο Messenger

Published

onΧρήστες του Facebook αναφέρουν από εχθές μια πολύ περίεργη περίπτωση: Λάθη της πλατφόρμας προκαλούν παλιές συζητήσεις του Messenger να επανεμφανιστούν τυχαία και χωρίς λόγο ή κάποια εξήγηση. (more…)
Continue Reading

Τεχνολογία

Ιστορική στιγμή: Το «ΙnSight» θα προσεδαφισθεί σήμερα στον Άρη λέει η NASA

Published

onΓια εξίμισι λεπτά η NASA θα παρακολουθεί σήμερα με κομμένη την ανάσα την επιχείριση προσεδάφισης του διαστημικού γεωλογικού σκάφους «InSight» στον Κόκκινο Πλανήτη. (more…)
Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ