Connect with us

Τεχνολογία

Έπειτα από μήνες φημών, η Samsung άνοιξε τα χαρτιά της

Published

on

Οι πολυαναμενόμενες QLED τηλεοράσεις της για το 2018, όλες τους σε… χορταστικότατες ίντσες

Έπειτα από αρκετούς μήνες με φήμες, κόντρα φήμες και μυστηριώδεις παρουσιάσεις οθονών χωρίς διακριτά χαρακτηριστικά, η Samsung άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά της για τις πολυαναμενόμενες QLED τηλεοράσεις της για το 2018.

Μιλάμε για την 85 ιντσών Q9SN, με κτηνώδη ανάλυση στα 8Κ, τη ναυαρχίδα και 4K ανάλυσης Q9FN (στις 55, 65, 75 και 88 ίντσες), την επίσης 4K τηλεόραση Q8CN αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά (στις 55 και 65 ίντσες), την Q7FN (4K στις 55, 65 και 75 ίντσες) και την Q6FN (4Κ στις 49, 55, 65, 75 και 82 ίντσες).

Η νέα σειρά των QLED του 2018 είναι, όπως μας λένε οι πρώτες αναλύσεις, ένα καλό άλμα προς τα εμπρός στην εν λόγω τεχνολογία, όπως υποδεικνύει ενδεχομένως η θηριώδης Q9SN που έχει ανάλυση 8Κ στις 85 ίντσες! Και χωρίς ορατά pixel.

Κι αν αυτή θα παραμείνει όνειρο για τους περισσότερους, καθώς παρά το γεγονός ότι η Samsung δεν ανακοίνωσε ακόμα τιμές την περιμένουμε στις μερικές… δεκάδες χιλιάδες, οι πιο προσιτές τηλεοράσεις της σειράς δεν πάνε καθόλου πίσω.

Η τεχνολογία είναι εξάλλου η ίδια σε όλα τα μοντέλα των QLED και δεν είναι απλώς ο προχωρημένος σχεδιασμός τους που έκλεψε την παράσταση, αλλά η σαφώς βελτιωμένη ποιότητα της εικόνας και οι «έξυπνες» λειτουργίες.

«Η σειρά τηλεοράσεων του 2018 αποτελεί πραγματικά την πιο καινοτόμα και εξελιγμένη σειρά ως τώρα, σχεδιασμένη για τους καταναλωτές του σήμερα που προσέχουν την αισθητική του χώρου τους», είπε σχετικά και ο Jonghee Han, πρόεδρος του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη νέα σειρά τηλεοράσεών μας και τα χαρακτηριστικά τους, που προσφέρουν περισσότερη ελευθερία για το πού και πώς μπορεί κανείς να απολαύσει την τηλεόραση μέσα στο σπίτι».

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξεχώρισαν η τεχνολογία Direct Full Array, που βασίζεται σε ένα πάνελ με ζώνες έξυπνου ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού (LED), που προσαρμόζονται αυτόματα για να προσφέρουν πιο σκούρα επίπεδα μαύρου και καθαρότερα λευκά.

Αλλά και η λειτουργία «Ambient mode», που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, προβάλλοντας ειδήσεις και πληροφορίες για τα πάντα ακόμα και όταν δεν παρακολουθείς! Κάνει όμως και κάτι ακόμα: αν βάλεις την τηλεόραση στον τοίχο, τότε η οθόνη θα μιμηθεί το χρώμα, ακόμα και το μοτίβο του τοίχου, δημιουργώντας εκπληκτικά οπτικά εφέ.

Και βέβαια η σειρά φοράει την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Bixby (της Samsung), με την οποία επικοινωνείς φωνητικά με την τηλεόρασή σου.

Η νέα σειρά θα βγει στα μαγαζιά στα τέλη Μαρτίου και υπάρχουν πράγματι πολλά πράγματα που περιμένουμε από τις νέες Samsung, που άνοιξαν ήδη την όρεξη. Φαίνεται πως η Samsung τα έκανε όλα καλά αυτή τη χρονιά…

Τεχνολογία

Προβλήματα παρουσίασαν συσκευές iPhone X και Mac Book

Published

on

Σε δωρεάν αντικατάσταση των προβληματικών εξαρτημάτων προχωρά η Apple

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που επηρεάζουν κάποια από τα μοντέλα της iPhone X και Mac Book των 13 ιντσών. (more…)

Continue Reading

Τεχνολογία

Google Chrome: H Ανώνυμη Περιήγηση δεν είναι τόσο… ανώνυμη

Published

on

Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις όσον αφορά στην ιδιωτικότητά τους χρησιμοποιώντας την ανώνυμη περιήγηση στο Incognito Mode του Google Chrome, αλλά δεν ισχύει για όλους σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Digital Content Next.

(more…)

Continue Reading

Τεχνολογία

Η Huawei ξεπέρασε για πρώτη φορά την Apple στις πωλήσεις smartphones

Published

on

H Huawei ξεπέρασε για πρώτη φορά την Αpple σε πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο, κάτι που φέρνει την κινέζικη εταιρία στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

(more…)

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ