Connect with us

Τεχνολογία

Δορυφορικό ίντερνετ από τη SpaceX για κέρδη πολλών δισ. δολαρίων

Δημοσιεύτηκε

on

Την Τετάρτη η εκτόξευση του πυραύλου με τους δύο δορυφόρους – Η εταιρεία του Έλον Μασκ προσβλέπει σε 40 εκατ. συνδρομητές και 30 δισ. κέρδη έως το 2025

Ένα δορυφορικό σύστημα, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, σε κάθε γωνιά της Γης, να έχουν πρόσβαση στο ταχύτερο ίντερνετ που μπορεί να υποστηρίξει η τεχνολογία, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης της SpaceX, Έλον Μασκ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, την ερχόμενη Τετάρτη θα εκτοξευθεί πύραυλος από τις εγκαταστάσεις της NASA, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για μία 20ετία, μεταφέροντας δύο δορυφορικά συστήματα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τα δορυφορικά συστήματα θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο ταχύτατου ίντερνετ, το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σε όλον τον κόσμο.

Όλα αυτά βέβαια, δεν γίνονται για… φιλανθρωπικούς λόγους, καθώς η εταιρεία προβλέπει κέρδη πολλών δισ. δολαρίων τα αμέσως επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το δορυφορικό δίκτυο ίντερνετ θα συγκεντρώσει το λιγότερο 40 εκατ. συνδρομητές και θα αποφέρει τουλάχιστον 30 δισ. δολάρια κέρδη, μέχρι το 2025.

Η ρουκέτα που θα εκτοξευθεί την Τετάρτη, εκτός από τους δύο ιντερνετικούς δορυφόρους, θα μεταφέρει και έναν ισπανικό δορυφόρο, ονόματι PAZ, ο οποίος θα περιέχει πολλά συστήματα, ορισμένα εκ των οποίων θα αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα. Θα κάνει το γύρο της Γης 15 φορές την ημέρα και θα φωτογραφίζει τα πάντα, όχι μόνο τις καιρικές συνθήκες, αλλά οτιδήποτε συμβαίνει.

Τεχνολογία

Το Facebook ανακοίνωσε την ενοποίηση των WhatsApp, Instagram και Messenger

Published

on

Τι θέλει να πετύχει ο Ζούκερμπεργκ

Σχέδια ενοποίησης των υπηρεσιών μηνυμάτων με το Instagram το WhatsApp και το Facebook Messenger, ετοιμάζει το Facebook.

Σύμφωνα με τους New York Times, ενώ οι τρεις αυτές εφαρμογές θα παραμείνουν φαινομενικά ως έχουν, σε βαθύτερο επίπεδο τα μηνύματα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν μεταξύ των τριών αυτών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Facebook στο BBC, πρόκειται για μία διαδικασία ή οποία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

Η ιδέα αποτελεί προσωπικό πρότζεκτ του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Η ενοποίηση των υπηρεσιών αυτών πρακτικά σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Facebook θα έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με κάποιον που έχει μόνο λογαριασμό στο WhatsApp, κάτι που προς το παρόν δεν είναι εφικτό.

Το έργο της ενοποίησης των τριών υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζούκερμπεργκ πιέζει ώστε το σχέδιο να καταστήσει την τριάδα των υπηρεσιών στο να γίνουν «χρήσιμες», αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε αυτές.

Συνδυάζοντας αποτελεσματικά όλους τους χρήστες της σε μια τεράστια ομάδα, το Facebook θα μπορεί ν’ ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων των ανταγωνιστριών εταιρειών – Google και Apple – εκτιμά η Μακένα Κέλι από ενημερωτικό σάιτ τεχνολογίας The Verge.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων που γίνεται και οι χρήστες επιθυμούν την επικοινωνία να είναι απλή, αξιόπιστη και εμπιστευτική» αναφέρει το Facebook σε επίσημη δήλωσή του.

«Προσπαθούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων, κάνοντάς τα απολύτως κρυπτογραφημένα και εξετάζοντας τρόπους που θα διευκολύνουν την επικοινωνία ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς σε διαφορετικά δίκτυα» πρoσθέτει.

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που το Facebook αντιμετωπίζει επανειλημμένα κριτική πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Επίτροπος Πληροφοριών έχει ήδη διατάξει έρευνες σχετικά με το πόσα δεδομένα μοιράζονται ανάμεσα στις υπηρεσίες του WhatsApp και του Facebook.

Με πληροφορίες από το BBC

Continue Reading

Viral

Facebook: Παλιά μηνύματα επανεμφανίζονται τυχαία στο Messenger

Published

onΧρήστες του Facebook αναφέρουν από εχθές μια πολύ περίεργη περίπτωση: Λάθη της πλατφόρμας προκαλούν παλιές συζητήσεις του Messenger να επανεμφανιστούν τυχαία και χωρίς λόγο ή κάποια εξήγηση. (more…)
Continue Reading

Τεχνολογία

Ιστορική στιγμή: Το «ΙnSight» θα προσεδαφισθεί σήμερα στον Άρη λέει η NASA

Published

onΓια εξίμισι λεπτά η NASA θα παρακολουθεί σήμερα με κομμένη την ανάσα την επιχείριση προσεδάφισης του διαστημικού γεωλογικού σκάφους «InSight» στον Κόκκινο Πλανήτη. (more…)
Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ