Connect with us

Συνταγές

Μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο σπιτικό γιαούρτι

Δημοσιεύτηκε

on

Υλικά

2 λίτρο γάλα
3 κ.σ. έτοιμο γιαουρτι πρόβειο

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 λίτρο γάλα. Αφήστε το να βράσει (ανακατεύοντας για να μην κολλήσει κάτω) και κατεβάστε το από τη φωτιά.

Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κουταλιές της σούπας γιούρτι έτοιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες κρύο γάλα μέσα και ανακατέψτε το, να γίνει σαν νερουλή κρέμα.

Αφήστε το γάλα να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 38 – 42°C. Προσοχή στη θερμοκρασία αυτή, γιατί αν δεν είναι σωστή, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει.

Μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, πάρτε μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και προσθέστε τα στο γιαούρτι του μπολ, να γίνει κι αυτό κάπως χλιαρό (όπως κάνουμε στο αυγολέμονο).

Μετά ρίξτε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το στο δοχείο που θα έχετε ήδη έτοιμο (στο οποίο θα μείνει το γιαούρτι μέχρι να πήξει)

Κλείστε το δοχείο και τυλίξτε το με μια κουβέρτα για να παραμείνει ζεστό. Αφήστε το έτσι για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι και ένα βράδυ, μέχρι να πήξει. Μεγάλη προσοχή θέλει εδώ, γιατί το γιαούρτι μέχρι να πήξει δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου. Μετά βάλτε το στο ψυγείο και το γιαούρτι σας είναι έτοιμο.

Συνταγές

Μια υπέροχη συνταγή που αποτελεί παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας . Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δε θα τη φτιάξετε μόνο μια φορά!

Published

on

Υλικά ζύμης

250 γραμμ. αλεύρι τ. 70% σκληρό
250 γραμμ. αλεύρι τ. κίτρινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Νερό -όσο χρειαστεί
Υλικά για τη γέμιση τυριών
150 γραμμ. φέτα Ηπείρου
150 γραμμ. ξινομυζήθρα Κρητική
150 γραμμ. καλαθάκι Λήμνου
150 γραμμ. ανθότυρο Αρκαδίας
8 αυγά χωριάτικα
200 γραμμ. ξινόγαλο Σικίνου
Λίγο αλάτι
Λίγο λευκό πιπέρι
Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού και τα ζυμώνουμε πολύ καλά έως tyropita-Mouzakisότου γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη ρίχνοντας σιγά σιγά όσο νερό χρειαστεί.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Σε μια λεκάνη πολτοποιούμε όλα τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε έως γίνουν ένα μείγμα στο οποίο να είναι όχι πολύ στεγνό, αλλά όχι νερουλό, ρίχνοντας αν χρειάζεται λίγο τριμμένη φρυγανιά, να ρουφήξει τα υγρά.

Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε κομμάτια αρεσκείας μας και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο μπαστούνι με τις παλάμη μας, και ταυτόχρονα με τον πλάστη το απλώνουμε σε ομοιόμορφα και κάνουμε ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο 1 εκ. ύψος.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση τυριών και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.

Αρχίζουμε να διπλώνουμε την ζύμη και, όταν ολοκληρώσουμε, τσιμπάμε τις δυο άκρες και αρχίζουμε να κάνουμε σαλίγκαρο.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα της αρεσκείας μας.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
Η πίτα μας είναι τώρα έτοιμη. Συνοδεύεται περίφημα με ελληνική μπύρα.

Continue Reading

Συνταγές

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς: Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας!

Published

on

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς: Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας!

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά γάλα εβαπορέ(κρύα από το ψυγείο)
3 βανίλιες
2 φακελάκια των 100 γρ. το καθ’ ένα morfat cornet
2 πακέτα πτί μπερ

Πώς το κάνουμε:
Αδειάζουμε τα 2 κουτιά με το κρύο γάλα εβαπορέ
στο μπολ που θα φτιάξουμε το παγωτό και βάζουμε
στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, . χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ και περιχύνω το μίγμα πάνω απο τα μπισκότα τέλος βάζω απο πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.

Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβω ακριβως στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε μέσα στην κρέμα να βάλετε σταγονίτσες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει

Continue Reading

Συνταγές

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι.Μπριάμ!!

Published

on

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι με ποικιλία νόστιμων λαχανικών που έχουν μεγαλώσει κάτω από τον ήλιο και όχι σε θερμοκήπιο, πολύχρωμο και υγιεινό. Αν τα λαχανικά είναι και βιολογικά ή φιλικό δώρο από την επαρχία (τύχη λαμπρή!), τότε γίνεται εκπληκτικά νόστιμο. Όση ώρα ψήνεται στο φούρνο, πλημμυρίζει το σπίτι με αρώματα καλοκαιριού!Μας αφήνει και πλήρη ελευθερία, διότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό τι λαχανικά μας αρέσουν ή να αξιοποιήσουμε ό τι έχει απομείνει στο ψυγείο μας σε μικρή ποσότητα.

Υ λ ι κ ά

5 πατάτες μεσαίες
4 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες ή κίτρινες)
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Ο δ η γ ί ε ς

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαϊντανό και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χονδροκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το λάδι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 45΄. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180ο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά (30-45΄).

Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προσέχουμε όμως στο τέλος να μείνει το φαγητό με το λαδάκι και τη σαλτσούλα του.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με τυρί φέτα.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ