Connect with us

Συνταγές

Μπριζόλες με βουτυρένιες πατάτες.Ένα απλό και πεντανόστιμο πιάτο!!

Δημοσιεύτηκε

on

Όσες περίπλοκες συνταγές κι αν δεις ή δοκιμάσεις εκεί έξω, πάντα τα αγαπημένα σου πιάτα θα παραμένουν εκείνα τα εξαιρετικά απλά και νόστιμα φαγητά της παιδικής σου ηλικίας. Καλύτερο παράδειγμα από την μπριζόλα με πατάτες δεν υπάρχει. Εξαιρετικό μέσα στην απλότητά του, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με μερικά, ζουμερά μυστικά…

Υλικά για 2 άτομα
650γρ. μπριζόλα, κομμένη σε λωρίδες
650γρ. πατάτες baby, κομμένες στα 4
1 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι
1 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ. γλ. φρέσκια ρίγανη
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
1/3 φλιτζανιού soy sauce
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μπριζόλα, τη soy sauce, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όσο μαγειρεύουμε τις πατάτες.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 1 κ. σ. βούτυρο, μαζί με 1 κ. σ. ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες. Έπειτα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ. σ. βούτυρο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα φρέσκα μυρωδικά. Απλώνουμε το κρέας στο τηγάνι, φροντίζοντας να κρατήσουμε τη μαρινάδα για αργότερα. Μαγειρεύουμε το κρέας 1 λεπτό από την κάθε πλευρά ή περισσότερο (αν θέλουμε το κρέας μας πιο καλοψημένο).

Προσθέτουμε και τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε τις πατάτες ξανά στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με λίγο ακόμα μπούκοβο, φρέσκα μυρωδικά και μια πρέζα παρμεζάνας πάνω από τις πατάτες (προαιρετικά).

Συνταγές

Μια υπέροχη συνταγή που αποτελεί παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας . Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δε θα τη φτιάξετε μόνο μια φορά!

Published

on

Υλικά ζύμης

250 γραμμ. αλεύρι τ. 70% σκληρό
250 γραμμ. αλεύρι τ. κίτρινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Νερό -όσο χρειαστεί
Υλικά για τη γέμιση τυριών
150 γραμμ. φέτα Ηπείρου
150 γραμμ. ξινομυζήθρα Κρητική
150 γραμμ. καλαθάκι Λήμνου
150 γραμμ. ανθότυρο Αρκαδίας
8 αυγά χωριάτικα
200 γραμμ. ξινόγαλο Σικίνου
Λίγο αλάτι
Λίγο λευκό πιπέρι
Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού και τα ζυμώνουμε πολύ καλά έως tyropita-Mouzakisότου γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη ρίχνοντας σιγά σιγά όσο νερό χρειαστεί.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Σε μια λεκάνη πολτοποιούμε όλα τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε έως γίνουν ένα μείγμα στο οποίο να είναι όχι πολύ στεγνό, αλλά όχι νερουλό, ρίχνοντας αν χρειάζεται λίγο τριμμένη φρυγανιά, να ρουφήξει τα υγρά.

Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε κομμάτια αρεσκείας μας και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο μπαστούνι με τις παλάμη μας, και ταυτόχρονα με τον πλάστη το απλώνουμε σε ομοιόμορφα και κάνουμε ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο 1 εκ. ύψος.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση τυριών και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.

Αρχίζουμε να διπλώνουμε την ζύμη και, όταν ολοκληρώσουμε, τσιμπάμε τις δυο άκρες και αρχίζουμε να κάνουμε σαλίγκαρο.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα της αρεσκείας μας.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
Η πίτα μας είναι τώρα έτοιμη. Συνοδεύεται περίφημα με ελληνική μπύρα.

Continue Reading

Συνταγές

Μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο σπιτικό γιαούρτι

Published

on

Υλικά

2 λίτρο γάλα
3 κ.σ. έτοιμο γιαουρτι πρόβειο

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 λίτρο γάλα. Αφήστε το να βράσει (ανακατεύοντας για να μην κολλήσει κάτω) και κατεβάστε το από τη φωτιά.

Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κουταλιές της σούπας γιούρτι έτοιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες κρύο γάλα μέσα και ανακατέψτε το, να γίνει σαν νερουλή κρέμα.

Αφήστε το γάλα να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 38 – 42°C. Προσοχή στη θερμοκρασία αυτή, γιατί αν δεν είναι σωστή, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει.

Μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, πάρτε μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και προσθέστε τα στο γιαούρτι του μπολ, να γίνει κι αυτό κάπως χλιαρό (όπως κάνουμε στο αυγολέμονο).

Μετά ρίξτε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το στο δοχείο που θα έχετε ήδη έτοιμο (στο οποίο θα μείνει το γιαούρτι μέχρι να πήξει)

Κλείστε το δοχείο και τυλίξτε το με μια κουβέρτα για να παραμείνει ζεστό. Αφήστε το έτσι για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι και ένα βράδυ, μέχρι να πήξει. Μεγάλη προσοχή θέλει εδώ, γιατί το γιαούρτι μέχρι να πήξει δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου. Μετά βάλτε το στο ψυγείο και το γιαούρτι σας είναι έτοιμο.

Continue Reading

Συνταγές

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς: Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας!

Published

on

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς: Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας!

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά γάλα εβαπορέ(κρύα από το ψυγείο)
3 βανίλιες
2 φακελάκια των 100 γρ. το καθ’ ένα morfat cornet
2 πακέτα πτί μπερ

Πώς το κάνουμε:
Αδειάζουμε τα 2 κουτιά με το κρύο γάλα εβαπορέ
στο μπολ που θα φτιάξουμε το παγωτό και βάζουμε
στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, . χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ και περιχύνω το μίγμα πάνω απο τα μπισκότα τέλος βάζω απο πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.

Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβω ακριβως στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε μέσα στην κρέμα να βάλετε σταγονίτσες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ