Connect with us

Συνταγές

Käsekuchen με ροδάκινο Είναι εύκολο γρήγορο σε 10 λεπτά μπαίνει στο φούρνο!

Δημοσιεύτηκε

on

Käsekuchen με ροδάκινο Είναι εύκολο γρήγορο σε 10 λεπτά μπαίνει στο φούρνο!

Αν το επιχειρήσετε μπορείτε να βάλετε αχλάδια, κεράσια, βερίκοκα, σύκα…αλλά με σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι είναι το αγαπημένο μου…

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 400 γρ, ζάχαρη
  • 125 γρ, βιτάμ
  • 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% έως 10%
  • 200 γρ, κρέμα γάλακτος 2 %
  • 2 φακελάκια σκόνη για πουτίγκα με γεύση βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 σφηνάκια αμαρέττο
  • 1 βανίλια
  • 4 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια, ή ροδάκινα κομπόστα σε φέτες

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε το βιτάμ με την κρέμα, το γιαούρτι, το μπέκιν , τη βανίλια, το αμαρέττο και το άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια.
  2. Χτυπάμε να ενωθούν και να αφρατέψουν.
  3. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 26 αρα και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
    Βάζουμε το μείγμα και αραδιάζουμε τα φρούτα επάνω, αν θέλουμε τα ανακατεύουμε να είναι μέσα στο γλυκό όπως έχω κάνει με τα βερίκοκα εδώ: αυτή τη φορά απλά τα τοποθέτησα εδώ κι εκεί.
    Εγώ έβαλα ροδάκινο κομπόστα από τις δικές μου κομπόστες Εδω:
  4. Ψήνουμε 60-70 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
    Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα.
  5. Θα καθίσει λίγο το γλυκό θα ξεφουσκώσει μη σας τρομάζει έτσι κάνει…
    Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο, την επόμενη μέρα είναι φανταστικό!
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
    Καλή όρεξη!

zzcook.blogspot.com

Συνταγές

Θέλετε να φτιάξετε νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού αλλά δεν έχετε την κατάλληλη συνταγή; Εμείς σας έχουμε τη συνταγή που θα λατρέψετε!

Published

on

Ένα υγιεινό, νηστίσιμο, μαλακό και υγρό κέικ που με τη προσθήκη των μπαχαρικών, των αποξηραμένων φρούτων, της σταφίδας, και τους ξηρούς καρπούς, των καρυδιών, απογειώνει τη γεύση του και γίνεται ανάρπαστο.

Υλικά

4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κοφτά κ.γ. κανέλα σκόνη
½ γεμάτο ή 1 κοφτό κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
1 ½ φλ. τσαγιού φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
1 ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (+ επιπλέον για άλειμμα ταψιού)
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι για τις σταφίδες και τα καρύδια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Είστε κι εσείς που προτιμάτε τη σοκολάτα; Σας έχουμε κέϊκ Πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας νηστίσιμο!

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ. περίπου ή στρογγυλό πυρέξ αντίστοιχης χωρητικότητας ή εναλλακτικά 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ. Το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, προσθέτετε και τη σόδα και ανακατεύετε καλά. Το μείγμα θα φουσκώσει και θα αυξήσει τον όγκο του. Το αφήνετε και αυτό στην άκρη.

Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα μεταφέρετε σε μπολ. Ρίχνετε και τις σταφίδες και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας τα οποία έχει βρέξει ελαφρώς. Προσθέτετε τη 1 κ.σ. αλεύρι και τα ανακατεύετε με κουτάλι να καλυφθούν και τα καρύδια και οι σταφίδες με το αλεύρι. Τα αφήνετε στην άκρη.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το μείγμα με το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να αναμιχθούν καλά και διαλυθεί η ζάχαρη. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, 1 φλ. τη φορά, το μείγμα αλευριού-μπαχαρικών, συνεχίζοντας το χτύπημα και φροντίζοντας να ενσωματώνεται πλήρως κάθε 1 φλ. μείγματος μετά από κάθε προσθήκη.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε στο κάδο με το μείγμα κέικ το μείγμα καρυδιού-σταφίδες και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αδειάζετε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά του ένα χρυσό-καφέ χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Σημειώνουμε ότι ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το τύπο ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε και πάντα από το φούρνο σας.

Το βγάζετε από το φούρνο και το μεταφέρετε σε σχάρα όπου το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά λίγη επιπλέον σκόνη κανέλας, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείται, καλυμμένο, σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 ημέρες.

Continue Reading

Συνταγές

Υπέροχο νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα! – Μία φανταστική συνταγή!

Published

on

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
340 γρ.νερό
2 κ.σ. ξύδι
60 γρ. κακάο
μια τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας.Ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν ,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Τέλος,ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα σικλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σοκολάτας σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.Περιχύνουμε με γλάσο (προαιρετικά)

Continue Reading

Συνταγές

Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά

Published

on

Συστατικά


250 γρ αλεύρι
1 αυγό
100 ml γιαούρτι
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
200 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές ζάχαρη
3 βανίλιες
10 γρ μπέικιν
500 ml νερό
500 γρ ζάχαρη

Οδηγίες


Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη (500 γρ) να βράσουν για 5 λεπτά, από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.

Χτυπάμε το αυγό μαζί με την ζάχαρη (2 κουταλιές) να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.

Με τα χέρια μας ενσωματώνουμε το αλεύρι.
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης.
Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ξεφορμάρουμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Όσα είναι καυτά σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Σερβίρουμε αφού κρυώσουν.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ