Connect with us

Συνταγές

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!!

Δημοσιεύτηκε

on

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!!

Υλικα

  • 1 ποτηρι αραβοσιτελαιο!!
  • 1ποτ φρεσκο χυμο πορτοκαλιου Η χυμο του εμποριου !!
  • 1ποτ ζαχαρη!!
  • 1κγ μαγειρικη σοδα
  • 2κγ κανελα
  • 1κγ γαριφαλο
  • .1κγ μπεικιν
  • Αλευρι φαρινα η για ολες τις χρησεις!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. χτυπαμε 5 λεπτα το λαδι με την ζαχαρη,
  2. Προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχετε διαλύσει μέσα την μαγειρική σόδα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850 γρ.!!
  3. Πλάθουμε μερική ποσότητα ζύμης με τον πλάστη κόβουμε με κουπ-πατ τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει επάνω η σε ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για 15..20 λεπτά,αν τα θέλετε πολύ μαλάκα να ψήστε μόνο 15 λεπτά..!!
  4. Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα..!!
    Gogo Samiou

Συνταγές

Νηστίσιμες τηγανίτες με άνηθο

Published

on

Υλικά

1 ματσάκι άνηθος
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι σόδα υγρή
2 ποτήρια περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα χοντρά κοτσάνια. Τρίβουμε ένα κρεμμύδι μεγαλούτσικο, προσθέτουμε ένα ποτήρι υγρή σόδα και ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μέτριο χυλό, αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια ή με σφιχτά κόκκινα ντοματίνια.

Continue Reading

Συνταγές

Συνταγή για ρυζόγαλο από τα χεράκια της γιαγιάς!

Published

on

ΥΛΙΚΑ:
• 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
• 1 κούπα τσαγιού νερό
• 4 κούπες γάλα πλήρες
• ½ κούπα ζάχαρη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• Βανίλια
• Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Continue Reading

Συνταγές

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Published

on

Συστατικά
130 γρ ταραμά
2 μικρά αβοκάντο
60 γρ ψωμί μόνο ψίχα
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 κ.σ ξύδι λευκό
1 κ.σ ψιλοκομμένα φύλα άνηθου
40 γρ ελαιόλαδο
160 γρ σπορέλαιο
200 γρ νερό για να μουλιάσουμε το ψωμί μας
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο. (η σάρκα τους είναι περίπου 250 έως 300γρ) και τα βάζουμε στο μίξερ με τα μαχαίρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σπορέλαιο.

Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα καθαρίζοντας ενδιάμεσα με μία σπάτουλα τα τοιχώματα ώστε να μην μείνει υλικό που δεν έχει χτυπηθεί.
Στη συνέχεια ενώ χτυπάμε το μείγμα ρίχνουμε σε λεπτή και συνεχή ροή και το σπορέλαιο.

Μόλις ρίξουμε και την τελευταία σταγόνα χτυπάμε μισό λεπτό ακόμη και η μούς είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι από πάνω.
Μπορεί να γίνει και..

1ον: ένα ντιπ που θα συνοδέψετε το κρασάκι ή το ουζάκι της παρέας σας μαζί με στίκ λαχανικών, κριθαροκουλούρες, κράκερ, κριτσίνια, παξιμαδάκια..
2ον: Ένα ορεκτικό στο τραπέζι σας.. ή και
3ον: Μία σως για ένα σάντουιτς.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΤΑΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ