Connect with us

Συνταγές

Υπέροχα κεφτεδάκια λαχανικών. Ωραία συστατικά, υγιεινά και πεντανοστιμα!!!

Δημοσιεύτηκε

on

Υπέροχα κεφτεδάκια λαχανικών. Ωραία συστατικά, υγιεινά και πεντανοστιμα!!!

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 καρότο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα μουλιασμένο ψωμί
  • 1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσενταρ
  • Φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει
  • 1κουτ του γλυκού σκόνη σκόρδο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγο αλάτι..!!

Εκτέλεση…!!!

  1. Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και στύψτε πολύ καλά!!Βάλτε τα σε ένα μπολ και τρίψτε μέσα την πατάτα το καρότο τα κρεμμύδια !!!
  2. Σπάστε τα αυγά βάλτε το τυρί το μουλιασμένο ψωμί την φρυγανιά όσο πάρει..τόσο όσο να πλάθεται ένα μπαλάκι στα χέρια σας χωρίς να σπάει!!
  3. Την σκόνη σκόρδου τον άνηθο κ το αλάτι !!!! Ανακατέψτε πολύ καλά !!
  4. Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα τοποθετείται επάνω σε χαρτί ψησίματος και ενώ έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας τα ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.!!!
  5. Σερβίρετε με παγωμένο τζατζίκι..!!!
    Gogo Samiou

Συνταγές

Νηστίσιμες τηγανίτες με άνηθο

Published

on

Υλικά

1 ματσάκι άνηθος
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι σόδα υγρή
2 ποτήρια περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα χοντρά κοτσάνια. Τρίβουμε ένα κρεμμύδι μεγαλούτσικο, προσθέτουμε ένα ποτήρι υγρή σόδα και ανακατεύοντας ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μέτριο χυλό, αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια ή με σφιχτά κόκκινα ντοματίνια.

Continue Reading

Συνταγές

Συνταγή για ρυζόγαλο από τα χεράκια της γιαγιάς!

Published

on

ΥΛΙΚΑ:
• 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
• 1 κούπα τσαγιού νερό
• 4 κούπες γάλα πλήρες
• ½ κούπα ζάχαρη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• Βανίλια
• Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Continue Reading

Συνταγές

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

Published

on

Συστατικά
130 γρ ταραμά
2 μικρά αβοκάντο
60 γρ ψωμί μόνο ψίχα
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
1 κ.σ ξύδι λευκό
1 κ.σ ψιλοκομμένα φύλα άνηθου
40 γρ ελαιόλαδο
160 γρ σπορέλαιο
200 γρ νερό για να μουλιάσουμε το ψωμί μας
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο. (η σάρκα τους είναι περίπου 250 έως 300γρ) και τα βάζουμε στο μίξερ με τα μαχαίρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σπορέλαιο.

Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα καθαρίζοντας ενδιάμεσα με μία σπάτουλα τα τοιχώματα ώστε να μην μείνει υλικό που δεν έχει χτυπηθεί.
Στη συνέχεια ενώ χτυπάμε το μείγμα ρίχνουμε σε λεπτή και συνεχή ροή και το σπορέλαιο.

Μόλις ρίξουμε και την τελευταία σταγόνα χτυπάμε μισό λεπτό ακόμη και η μούς είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι από πάνω.
Μπορεί να γίνει και..

1ον: ένα ντιπ που θα συνοδέψετε το κρασάκι ή το ουζάκι της παρέας σας μαζί με στίκ λαχανικών, κριθαροκουλούρες, κράκερ, κριτσίνια, παξιμαδάκια..
2ον: Ένα ορεκτικό στο τραπέζι σας.. ή και
3ον: Μία σως για ένα σάντουιτς.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΤΑΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ