Connect with us

Συνταγές

Μηλόπιτα ψυγείου: Ένα διαφορετικό γλυκό… δροσερό, ελαφρύ, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο!!!

Published

on

Μηλόπιτα cheesecake

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο multi
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου [τύπου Philadelphia]
  • 3 κ.σ. σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα σε σκόνη με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.
  2. Για τη στρώση μήλων: Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Για τη κρέμα τυριού: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  4. Δεν θα χτυπήσουμε υπερβολικά το μείγμα και «κόψει» η κρέμα μας.
  5. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
  6. Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  7. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.
    Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40 λ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  8. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.

Συνταγές

Πεντανόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε..

Published

on

Πεντανόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά, καλυμμένες με έξτρα τυρί, ψημένες σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο.

Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες μικρού μεγέθους, προσπαθήστε να βρείτε στο ίδιο μέγεθος περίπου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα, στυμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ.τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 120 γρ. γραβιέρα ή κασέρι επιλογής σας τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 κοφτές κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ με το χυμό τους
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες, τις χαράζετε κατά μήκος στη μέση, χωρίς να τις χωρίσετε στα 2 και τις λαδώνετε καλά. Τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Βράζετε το ρύζι με ανάλογο νερό (1½ φλ. τσαγιού) προσθέτοντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να κρατάει λίγο, και το αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρολίστα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις ντομάτες με το χυμό τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μισό σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Μετά προσθέτετε το υπόλοιπο σκόρδο και το βασιλικό, ανακατεύετε και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση, στο σημείο που τις χαράξατε, (αν είναι πολύ μικρές τις “ανοίγετε” και τις αφήνετε ολόκληρες) και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα κάθε μιας μελιτζάνας, αφήνοντας μια σχετικά μεγάλη κοιλότητα για γέμισμα την οποία αλατοπιπερώνετε.
  5. Ψιλοκόβετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, το μουλιασμένο ψωμί θρυμματισμένο με τα χέρια σας, τα 80 γρ. τριμμένο τυρί, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα μυρωδικά, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
  6. Στρώνετε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ που θα χωράει τις μελιτζάνες σας, τη μια δίπλα στην άλλη. Γεμίζετε τη μελιτζάνες με τη γέμιση και τις τοποθετείτε μια μια στο πυρέξ με τη σάλτσα. Επάνω σε κάθε γεμιστή μελιτζάνα τοποθετείτε 1-2 φέτες ντομάτας και τις πασπαλίζετε ισομερώς με το τριμμένο τυρί και τη τριμμένη φρυγανιά.
  7. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε για 25 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5-7 λ ή μέχρι να πάρει το τυρί ένα ροδαλό χρώμα. Τις σερβίρετε χλιαρές ρίχνοντας από 1 κ.σ. σάλτσα πάνω σε κάθε μια.

Continue Reading

Συνταγές

Επιτέλους ένα πεντανόστιμο μαλακό κι αφράτο κέικ στα γρήγορα!!!

Published

on

Είναι και κάποιες φορές που θέλω ένα κέικ γρήγορο,νόστιμο μαλακό κι αφράτο,αλλά χωρίς να μπω στη διαδικασία να χτυπήσω αυγά με ζάχαρη ή βούτυρο με ζάχαρη ή μαρέγκα ξεχωριστά…

Οπότε ψάχνοντας,έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή.

Όλα μαζί στον κάδο του μίξερ,χτύπημα για λίγα λεπτά και μετά ψήσιμο!
Και όταν επιτέλους έπειτα από 60 λεπτά αγωνίας και περιέργειας αντίκρισα και δοκίμασα το τελικό αποτέλεσμα,η συνταγή με κάλυψε ολοκληρωτικά!!!

Επιτέλους ένα πεντανόστιμο μαλακό κι αφράτο κέικ στα γρήγορα!!!
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα,σας παρακαλώ φτιάξτε το!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη πλάκα (250 γρ.) σε θερμ.δωμ.
  • 2 κούπες ζάχαρη (εγώ έβαλα 1 3/4 κούπα)
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
  • 1 κούπα γάλα (εγώ έβαλα εβαπορέ αδιάλυτο)
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 80-100 γρ.τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά στο μίξερ ξεκινώντας με χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά στη δυνατή για άλλα 3 λεπτά.Ανακατεύω στο τέλος απαλά και την τρούφα και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήνω στους 180 βαθμούςγια 50-60 λεπτά περίπου!
Αυτό ήταν πανεύκολο.

Δοκιμάστε το!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το κάλυψα με γλάσο σοκολατας το οποίο είναι:

  • 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 6 κ.σ ζαχαρη
  • 4 κ.σ κακάο
  • 2 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ γεμάτη πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
  • 1 βανίλια

-Τα λιώνω όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και ρίχνω μετά την πραλίνα και τη βανίλια.Το βάζω λίγο στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει ελαφρα και περιχύνω το κέικ μου!!!

Continue Reading

Συνταγές

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια που θα κολλήσετε!

Published

on

Συνταγη:

  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαουρτι 200γρ.
  • Ηλιελαιο ( μετρημενο στο κεσεδακι γιαουρτιου)
  • Σισαμι
  • 3 αυγα
  • Φετα τριμμενη 300 γρ.
  • Σοδα στη μυτη του κουταλακιου
  • Αλατι 1 πρεζα

Εκτέλεση

  1. Αφου κανουμε τριμμα τη φετα τη ριχνουμε στο αλευρι μετα το γιαουρτι το ηλιελαιο τα 2 αυγα το αλατι τη σοδα και ζυμωνουμε ισως χρειαστειτε λιγο αλευρι ακομα μεενα πηρε μια χουφτα ακομα για.να μπορω.να.πλασω τα τυροπιτακια…..
  2. Πλαθουμε ενα ενα μπαλακι το παταμε ελαφρα με.τη παλαμη μας και στη μεση το ζουλαμε με.τον.αντιχειρα να.κανει.λακουβιτσα….
  3. Χτυπαμε ενα αυγο και αλειφουμε το καθε τυροπιτακι και τα πασπαλιζουμε με λιγο σισαμι στην λακουβιτσα….
  4. Τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° ¢ για περιπου 15 λεπτακια…. και ετοιμααααα!!!!

Ειναι πολυ αφρατα να ξερετε και.πολυ νοστιμα σε γευση…

Περιμενω και τα δικα σας να.φτιαξετε!!!!

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ