Connect with us

Συνταγές

Σιμιγδαλόπιτες!!!Στο φούρνο ή στο τηγάνι είναι το ίδιο νόστιμες!!!

Δημοσιεύτηκε

on

Στο φούρνο ή στο τηγάνι είναι το ίδιο νόστιμες!!!
Το ζυμάρι κάνει τη διαφορά σε αυτές τις πίτες!
Είναι Μαροκινές πίτες με σιμιγδάλι!
Εγώ μη δω ζυμάρια αυτές τις πίτες έχω καιρό που τις κάνω απλά δεν έτυχε να τις βάλω στο μπλόγκ.
Σε όποιον αρέσουν οι ζύμες θα τις λατρέψει!
Το ίντερνετ μας έμαθε συνταγές από όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε πέρα από τις δικές μας συνταγές ότι και άλλη λαοί αγαπούν τις πίτες ιδιαίτερα!!!
Εγώ έχω αδυναμία στις πίτες και πειραματίζομαι κάθε φορά κάνω και κάτι καινούργιο.
Λοιπόν γι αυτές τις νοστιμιές θα χρειαστούμε…

Υλικά :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι αλάτι
500 ml. νερό ζεστό

Για το άνοιγμα των φύλλων:
100 γρ. βιτάμ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3-4 κουταλιές σιμιγδάλι. για πασπάλισμα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά δουλεύοντας το μίξερ στο σιγανό 1-2 αφού σχηματιστεί μπάλα δουλεύουμε σε μεγαλύτερη σκάλα το μίξερ ανάλογα τη μάρκα, αφήνουμε να ζυμωθεί 5-8 λεπτά να γίνει μία ελαστική ζύμη. που να μην κολλάει στα χέρια.

Την ξεκουράζουμε 15 λεπτά.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη την αλείφουμε με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Πασπαλίζουμε με λάδι τον πάγκο και ανοίγουμε με τα χέρια ή με τη βοήθεια του πλάστη όσο μεγάλα φύλλα μπορούμε, λαδώνουμε και βουτυρώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε και με λίγο σιμιγδάλι διπλώνουμε τη μία πλευρά προς το κέντρο πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι κάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά πάντα λαδώνουμε, βουτυρώνουμε κάνουμε το ίδιο από όλες τις πλευρές δημιουργώντας ένα πακετάκι.

Κάνουμε αρκετά πακετάκια. σκέτα ή με τυριά όπως και να τις κάνουμε είναι υπέροχες.

Εγώ τις πήγα λίγο πιο πέρα γιατί μου αρέσουν τα ζυμάρια και έκανα μία φανταστική τυρόπιτα.
Το κάθε πακέτο το άνοιξα λίγο και πασπάλισα τυριά διάφορα όπως φέτα, κασέρι μοτσαρέλα και ρεγγάτο τριμμένα, και έκανα 3-4 φορές πακετάκι τυριά στο τέλος μόνο πακετάκι και το άνοιξα στο ταψί… δε σας λέω φανταστική έγινε η πίτα .
Πάντα ψήνω σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο τις πίτες 200-220 αντιστάσεις και 200 στον αέρα, η πίτα θέλει να την τρομάξεις με τη ζέστη για να φουσκώσει, έτσι λέει η μαμά μου…. την παρακολουθούμε να ροδίσει καλά να ξεκολλήσει από τον πάτο του ταψιού να την κουνήσεις πιάνοντας με γάντι το ταψί και να νιώθεις ότι ξεκόλλησε….
Όσο για τις πίτες στο τηγάνι, ανοίγουμε το πακετάκι με τα χέρια… τις διπλώνουμε σε ρολό τις πατάμε και τις ψήνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε την κάθε σιμιγδαλόπιτα 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μπορούμε και να τις πούμε κρέπες σιμιγδαλιού έγιναν φανταστικές δοκιμάστε τες.
Μπορούμε να τις περιλούσουμε με μέλι ή μαρμελάδα και να τις απολαύσουμε αν τις κάνουμε σκέτες.

Καλή όρεξη!!!http://zzcook.blogspot.gr

Συνταγές

Πεντανόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε..

Published

on

Πεντανόστιμες μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά, καλυμμένες με έξτρα τυρί, ψημένες σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο.

Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες μικρού μεγέθους, προσπαθήστε να βρείτε στο ίδιο μέγεθος περίπου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα, στυμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ.τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 120 γρ. γραβιέρα ή κασέρι επιλογής σας τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 κοφτές κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ με το χυμό τους
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες, τις χαράζετε κατά μήκος στη μέση, χωρίς να τις χωρίσετε στα 2 και τις λαδώνετε καλά. Τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Βράζετε το ρύζι με ανάλογο νερό (1½ φλ. τσαγιού) προσθέτοντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να κρατάει λίγο, και το αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Για τη σάλτσα ντομάτας: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρολίστα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις ντομάτες με το χυμό τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μισό σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Μετά προσθέτετε το υπόλοιπο σκόρδο και το βασιλικό, ανακατεύετε και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση, στο σημείο που τις χαράξατε, (αν είναι πολύ μικρές τις “ανοίγετε” και τις αφήνετε ολόκληρες) και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε αρκετή από τη σάρκα κάθε μιας μελιτζάνας, αφήνοντας μια σχετικά μεγάλη κοιλότητα για γέμισμα την οποία αλατοπιπερώνετε.
  5. Ψιλοκόβετε τη σάρκα από τις μελιτζάνες τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, το μουλιασμένο ψωμί θρυμματισμένο με τα χέρια σας, τα 80 γρ. τριμμένο τυρί, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα μυρωδικά, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
  6. Στρώνετε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ που θα χωράει τις μελιτζάνες σας, τη μια δίπλα στην άλλη. Γεμίζετε τη μελιτζάνες με τη γέμιση και τις τοποθετείτε μια μια στο πυρέξ με τη σάλτσα. Επάνω σε κάθε γεμιστή μελιτζάνα τοποθετείτε 1-2 φέτες ντομάτας και τις πασπαλίζετε ισομερώς με το τριμμένο τυρί και τη τριμμένη φρυγανιά.
  7. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε για 25 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5-7 λ ή μέχρι να πάρει το τυρί ένα ροδαλό χρώμα. Τις σερβίρετε χλιαρές ρίχνοντας από 1 κ.σ. σάλτσα πάνω σε κάθε μια.

Continue Reading

Συνταγές

Επιτέλους ένα πεντανόστιμο μαλακό κι αφράτο κέικ στα γρήγορα!!!

Published

on

Είναι και κάποιες φορές που θέλω ένα κέικ γρήγορο,νόστιμο μαλακό κι αφράτο,αλλά χωρίς να μπω στη διαδικασία να χτυπήσω αυγά με ζάχαρη ή βούτυρο με ζάχαρη ή μαρέγκα ξεχωριστά…

Οπότε ψάχνοντας,έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή.

Όλα μαζί στον κάδο του μίξερ,χτύπημα για λίγα λεπτά και μετά ψήσιμο!
Και όταν επιτέλους έπειτα από 60 λεπτά αγωνίας και περιέργειας αντίκρισα και δοκίμασα το τελικό αποτέλεσμα,η συνταγή με κάλυψε ολοκληρωτικά!!!

Επιτέλους ένα πεντανόστιμο μαλακό κι αφράτο κέικ στα γρήγορα!!!
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα,σας παρακαλώ φτιάξτε το!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη πλάκα (250 γρ.) σε θερμ.δωμ.
  • 2 κούπες ζάχαρη (εγώ έβαλα 1 3/4 κούπα)
  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
  • 1 κούπα γάλα (εγώ έβαλα εβαπορέ αδιάλυτο)
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 80-100 γρ.τρούφα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά στο μίξερ ξεκινώντας με χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά στη δυνατή για άλλα 3 λεπτά.Ανακατεύω στο τέλος απαλά και την τρούφα και αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και ψήνω στους 180 βαθμούςγια 50-60 λεπτά περίπου!
Αυτό ήταν πανεύκολο.

Δοκιμάστε το!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το κάλυψα με γλάσο σοκολατας το οποίο είναι:

  • 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 6 κ.σ ζαχαρη
  • 4 κ.σ κακάο
  • 2 κ.σ νερό
  • 1 κ.σ γεμάτη πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)
  • 1 βανίλια

-Τα λιώνω όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και ρίχνω μετά την πραλίνα και τη βανίλια.Το βάζω λίγο στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει ελαφρα και περιχύνω το κέικ μου!!!

Continue Reading

Συνταγές

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια που θα κολλήσετε!

Published

on

Συνταγη:

  • 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαουρτι 200γρ.
  • Ηλιελαιο ( μετρημενο στο κεσεδακι γιαουρτιου)
  • Σισαμι
  • 3 αυγα
  • Φετα τριμμενη 300 γρ.
  • Σοδα στη μυτη του κουταλακιου
  • Αλατι 1 πρεζα

Εκτέλεση

  1. Αφου κανουμε τριμμα τη φετα τη ριχνουμε στο αλευρι μετα το γιαουρτι το ηλιελαιο τα 2 αυγα το αλατι τη σοδα και ζυμωνουμε ισως χρειαστειτε λιγο αλευρι ακομα μεενα πηρε μια χουφτα ακομα για.να μπορω.να.πλασω τα τυροπιτακια…..
  2. Πλαθουμε ενα ενα μπαλακι το παταμε ελαφρα με.τη παλαμη μας και στη μεση το ζουλαμε με.τον.αντιχειρα να.κανει.λακουβιτσα….
  3. Χτυπαμε ενα αυγο και αλειφουμε το καθε τυροπιτακι και τα πασπαλιζουμε με λιγο σισαμι στην λακουβιτσα….
  4. Τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° ¢ για περιπου 15 λεπτακια…. και ετοιμααααα!!!!

Ειναι πολυ αφρατα να ξερετε και.πολυ νοστιμα σε γευση…

Περιμενω και τα δικα σας να.φτιαξετε!!!!

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ