Connect with us

Συνταγές

Σιμιγδαλόπιτες!!!Στο φούρνο ή στο τηγάνι είναι το ίδιο νόστιμες!!!

Δημοσιεύτηκε

on

Στο φούρνο ή στο τηγάνι είναι το ίδιο νόστιμες!!!
Το ζυμάρι κάνει τη διαφορά σε αυτές τις πίτες!
Είναι Μαροκινές πίτες με σιμιγδάλι!
Εγώ μη δω ζυμάρια αυτές τις πίτες έχω καιρό που τις κάνω απλά δεν έτυχε να τις βάλω στο μπλόγκ.
Σε όποιον αρέσουν οι ζύμες θα τις λατρέψει!
Το ίντερνετ μας έμαθε συνταγές από όλο τον κόσμο, μαθαίνουμε πέρα από τις δικές μας συνταγές ότι και άλλη λαοί αγαπούν τις πίτες ιδιαίτερα!!!
Εγώ έχω αδυναμία στις πίτες και πειραματίζομαι κάθε φορά κάνω και κάτι καινούργιο.
Λοιπόν γι αυτές τις νοστιμιές θα χρειαστούμε…

Υλικά :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι αλάτι
500 ml. νερό ζεστό

Για το άνοιγμα των φύλλων:
100 γρ. βιτάμ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3-4 κουταλιές σιμιγδάλι. για πασπάλισμα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι στο μπολ του μίξερ και ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά δουλεύοντας το μίξερ στο σιγανό 1-2 αφού σχηματιστεί μπάλα δουλεύουμε σε μεγαλύτερη σκάλα το μίξερ ανάλογα τη μάρκα, αφήνουμε να ζυμωθεί 5-8 λεπτά να γίνει μία ελαστική ζύμη. που να μην κολλάει στα χέρια.

Την ξεκουράζουμε 15 λεπτά.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη την αλείφουμε με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Πασπαλίζουμε με λάδι τον πάγκο και ανοίγουμε με τα χέρια ή με τη βοήθεια του πλάστη όσο μεγάλα φύλλα μπορούμε, λαδώνουμε και βουτυρώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε και με λίγο σιμιγδάλι διπλώνουμε τη μία πλευρά προς το κέντρο πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι κάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά πάντα λαδώνουμε, βουτυρώνουμε κάνουμε το ίδιο από όλες τις πλευρές δημιουργώντας ένα πακετάκι.

Κάνουμε αρκετά πακετάκια. σκέτα ή με τυριά όπως και να τις κάνουμε είναι υπέροχες.

Εγώ τις πήγα λίγο πιο πέρα γιατί μου αρέσουν τα ζυμάρια και έκανα μία φανταστική τυρόπιτα.
Το κάθε πακέτο το άνοιξα λίγο και πασπάλισα τυριά διάφορα όπως φέτα, κασέρι μοτσαρέλα και ρεγγάτο τριμμένα, και έκανα 3-4 φορές πακετάκι τυριά στο τέλος μόνο πακετάκι και το άνοιξα στο ταψί… δε σας λέω φανταστική έγινε η πίτα .
Πάντα ψήνω σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο τις πίτες 200-220 αντιστάσεις και 200 στον αέρα, η πίτα θέλει να την τρομάξεις με τη ζέστη για να φουσκώσει, έτσι λέει η μαμά μου…. την παρακολουθούμε να ροδίσει καλά να ξεκολλήσει από τον πάτο του ταψιού να την κουνήσεις πιάνοντας με γάντι το ταψί και να νιώθεις ότι ξεκόλλησε….
Όσο για τις πίτες στο τηγάνι, ανοίγουμε το πακετάκι με τα χέρια… τις διπλώνουμε σε ρολό τις πατάμε και τις ψήνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε την κάθε σιμιγδαλόπιτα 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μπορούμε και να τις πούμε κρέπες σιμιγδαλιού έγιναν φανταστικές δοκιμάστε τες.
Μπορούμε να τις περιλούσουμε με μέλι ή μαρμελάδα και να τις απολαύσουμε αν τις κάνουμε σκέτες.

Καλή όρεξη!!!http://zzcook.blogspot.gr

Συνταγές

Μια υπέροχη συνταγή που αποτελεί παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας . Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δε θα τη φτιάξετε μόνο μια φορά!

Published

on

Υλικά ζύμης

250 γραμμ. αλεύρι τ. 70% σκληρό
250 γραμμ. αλεύρι τ. κίτρινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Νερό -όσο χρειαστεί
Υλικά για τη γέμιση τυριών
150 γραμμ. φέτα Ηπείρου
150 γραμμ. ξινομυζήθρα Κρητική
150 γραμμ. καλαθάκι Λήμνου
150 γραμμ. ανθότυρο Αρκαδίας
8 αυγά χωριάτικα
200 γραμμ. ξινόγαλο Σικίνου
Λίγο αλάτι
Λίγο λευκό πιπέρι
Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά του ζυμαριού και τα ζυμώνουμε πολύ καλά έως tyropita-Mouzakisότου γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη ρίχνοντας σιγά σιγά όσο νερό χρειαστεί.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Σε μια λεκάνη πολτοποιούμε όλα τα τυριά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε έως γίνουν ένα μείγμα στο οποίο να είναι όχι πολύ στεγνό, αλλά όχι νερουλό, ρίχνοντας αν χρειάζεται λίγο τριμμένη φρυγανιά, να ρουφήξει τα υγρά.

Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε κομμάτια αρεσκείας μας και τα ανοίγουμε σε μακρόστενο μπαστούνι με τις παλάμη μας, και ταυτόχρονα με τον πλάστη το απλώνουμε σε ομοιόμορφα και κάνουμε ένα ομοιόμορφο παραλληλόγραμμο 1 εκ. ύψος.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση τυριών και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη.

Αρχίζουμε να διπλώνουμε την ζύμη και, όταν ολοκληρώσουμε, τσιμπάμε τις δυο άκρες και αρχίζουμε να κάνουμε σαλίγκαρο.
Το τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί ή σε λαδόκολλα της αρεσκείας μας.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου.
Η πίτα μας είναι τώρα έτοιμη. Συνοδεύεται περίφημα με ελληνική μπύρα.

Continue Reading

Συνταγές

Μπορείτε να φτιάξετε το τέλειο σπιτικό γιαούρτι

Published

on

Υλικά

2 λίτρο γάλα
3 κ.σ. έτοιμο γιαουρτι πρόβειο

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 λίτρο γάλα. Αφήστε το να βράσει (ανακατεύοντας για να μην κολλήσει κάτω) και κατεβάστε το από τη φωτιά.

Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κουταλιές της σούπας γιούρτι έτοιμο. Βάλτε μερικές σταγόνες κρύο γάλα μέσα και ανακατέψτε το, να γίνει σαν νερουλή κρέμα.

Αφήστε το γάλα να κρυώσει, μέχρι να φτάσει τους 38 – 42°C. Προσοχή στη θερμοκρασία αυτή, γιατί αν δεν είναι σωστή, το γιαούρτι σας δεν θα πήξει.

Μόλις φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία, πάρτε μερικές κουταλιές της σούπας από το ζεστό γάλα και προσθέστε τα στο γιαούρτι του μπολ, να γίνει κι αυτό κάπως χλιαρό (όπως κάνουμε στο αυγολέμονο).

Μετά ρίξτε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το στο δοχείο που θα έχετε ήδη έτοιμο (στο οποίο θα μείνει το γιαούρτι μέχρι να πήξει)

Κλείστε το δοχείο και τυλίξτε το με μια κουβέρτα για να παραμείνει ζεστό. Αφήστε το έτσι για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή μέχρι και ένα βράδυ, μέχρι να πήξει. Μεγάλη προσοχή θέλει εδώ, γιατί το γιαούρτι μέχρι να πήξει δεν πρέπει να κουνηθεί καθόλου. Μετά βάλτε το στο ψυγείο και το γιαούρτι σας είναι έτοιμο.

Continue Reading

Συνταγές

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς: Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας!

Published

on

Πανεύκολο παγωτό σάντουιτς: Θα γίνει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας!

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά γάλα εβαπορέ(κρύα από το ψυγείο)
3 βανίλιες
2 φακελάκια των 100 γρ. το καθ’ ένα morfat cornet
2 πακέτα πτί μπερ

Πώς το κάνουμε:
Αδειάζουμε τα 2 κουτιά με το κρύο γάλα εβαπορέ
στο μπολ που θα φτιάξουμε το παγωτό και βάζουμε
στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Στρώνω σ΄ενα πυρέξ μία στρώση μπισκότα, . χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ και περιχύνω το μίγμα πάνω απο τα μπισκότα τέλος βάζω απο πάνω άλλη μία στρώση μπισκότα.

Βάζω το παγωτό στην κατάψυξη και όταν παγώσει το κόβω ακριβως στο σχήμα του μπισκότου και βγαίνει σαν σάντουιτς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε μέσα στην κρέμα να βάλετε σταγονίτσες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει

Continue Reading

Facebook

Advertisement

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ